Σχετικά με εμάς

Η Com ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1999. Από το 2020 δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία Com Projects με έδρα στην Αθήνα.

Οι μεταφραστικές ομάδες μας ειδικεύονται στις βιοεπιστήμες και στην τεχνολογία: κείμενα ιατρικά και φαρμακευτικά,  διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εγχειρίδια χρήσης και τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού εξοπλισμού, κατασκευαστικά έργα, τεχνικές και περιβαλλοντολογικές μελέτες. Οι μεταφραστές και οι επιμελητές μας διαθέτουν τα αντίστοιχα επιστημονικά και ακαδημαϊκά προσόντα, με σπουδές στη χημεία, στη χημική βιομηχανία, στη φαρμακευτική, στην ιατρική, στη βιολογία και στη μηχανική.

Αναλαμβάνουμε την τοπική προσαρμογή (localization) ιστοσελίδων και λογισμικών με βάση τα ιδιαίτερα πολιτισμικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε πλαισίου.

Ξεχωριστή ομάδα ειδικεύεται στη δημιουργία περιεχομένου και επικοινωνιακού υλικού με στόχο την προσέλκυση χρηστών. Το δημιουργικό τμήμα μας αναλαμβάνει επίσης μεταφράσεις πολιτισμικού, πολιτιστικού και λογοτεχνικού υλικού, καθώς και περιεχομένου ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Προσφέρουμε υπηρεσίες ταυτόχρονης, διαδοχικής και ψιθυριστής διερμηνείας.

Η ιδρύτρια της Com Projects, Αμαλία Χάππα είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Αρχαιολογία (UCL) και στην Ισλαμική Αρχαιολογία (SOAS).

Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος, ως συντονίστρια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης και ως υπεύθυνη παραγωγής εκδοτικών έργων στο Λονδίνο, και ανήκει, ως ερευνήτρια και συγγραφέας, στην ομάδα του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της μετάφρασης, της επιμέλειας και της διερμηνείας ενώ τον Οκτώβριο του 2020, ίδρυσε την Com Projects αναδιοργανώνοντας τους πόρους και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας, και επαναπροσδιορίζοντας το όραμα και τη φιλοσοφία της.

Η ίδια ειδικεύεται στη μετάφραση και στην επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων (θέατρο, παιδικό βιβλίο, πεζογραφία, δοκίμια, ποίηση, τέχνες), μουσειακού υλικού καθώς και βιβλίων ανθρωπιστικών επιστημών, ιστορίας και αρχαιολογίας.